موضوع مقدم من منتديات ديزاد
منتديات ديزاد باتنة


شرح طريقة طريقة عملالسردين المملح فى البيت
المكونات
سردين :إناء استعمل نوع السمك أسمه سردين نيلي كبير أو متوسط


ملح خشن ( علشان يحفظه وميملحش زيادة)
شطة
زيت نباتي
عصير ليمونة
الشرح طريقة طريقة

1- فى إناء يمكن غلقه بإحكام نضع طبقة من السردين
2- نضع عليها طبقة من الملح الخشن والشطة
3- ونضع فى الخيشوم ثم نكرر العملية لغاية لما نخلص المقدار
4- نضع عليها شوية زيت ونعصر ليمونة ونضع قشرة الليمونة
5- نضع على سطحها كيس بلاستيك كعازل من الهواء
6- نغلق الإناء بإحكام ونتركه من أسبوع إلى عشر أيام ثم نفتح عليه






7- يقدم مع الخيار والخس والبصل

ملحوظة هامة
من المهم جيدا احكام اغلاق العلبة اللى هنعمل فيها حتى لا يفسد
ممكن تخليل البورى بنفس الشرح طريقة طريقة



موضوع مقدم من منتديات ديزاد
منتديات ديزاد باتنة




©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©