عمل
الاكلات المصرية
(( عيش السرايا )
المقادير
- 1كوب زبادى ( قولى علبتين صغيرين )
- معلقة كربونات ( بيكربونات صوديوم )
- 1 كوب دقيق
- 1 كوب سكر
- 2 بيضة
- كيس قانيليا
- نص كوب سمن
- شربات ( حقولك مقاديره وشرح طريقة طريقة تحضيره في الاخر )
الشرح طريقة طريقة
1- نضع السمن + السكر + البيض + الزبادى + الفانيليا في وعاء واخلطيهم جامد اوى بزمة يعنى
2 - وبعد ما يمتزجوا جامد حطى عليهم الدقيق
3 - حطى بقي الخليط كلو في صنية مقاس 28
4 - دخليها الفرن لحد ما تلاقي لونها بقي عسلى كده وممكن تختبريها بالسكينة
5 - خرجيها واسقيها شربات على الوش على حسب ما تحبي درجة حلاوتها
التقديم
قطعيها مربعات وقدميها في اطباق صغيرة بس ما تاكلوش منها كتير يعنى كفايا مربع واحد علشان ما تتخنوش
وبلاش تاكلوا صوابعكم المرة دى
مقادير وشرح طريقة طريقة تحضير الشربات
حطى 2 كوب سكر + 1 كوب مية على النار لحد ما يغلى وبسوسبيه يبرد براحته يعنى اعمليه قبل ما تبتدى في عمل عيش السرايا ابقي اسقي الصنية اول ما تطلع من الفرن بالمقدار ده
أصابع السمك!!
المقادير :
ثلث كوب بقسماط .
* ملعقة صغيرة قشر ليمون مفروم .
* نصف ملعقة صغيرة فلفل .
* ربع ملعقة صغيرة ملح .
* شرائح سمك فيليه مقطعة أصابع .
* بياض بيضة مخفوقة قليلا .
* ملعقة طعام زيت .
مقادير الصوص :
* نصف كوب مايونز .
* ربع كوب خيارمخلل مبشور أو مقطع صغير جدا .
* ملعقة طعام بصل اخضر مقطع .
* ثمن ملعقة صغيرة فلفل حار .
الشرح طريقة طريقة :
* نخلط البقسماط وبقشر الليمون والفلفل والملح جيدا .
* نغمس أصابع السمك في بياض البيض المخفوق ونغمسه في البقسماط ونهزه جيدا حتى نتخلص من الزوائد .
* نسخن الزيت في المقلاة (زيت قليل( ونقلي السمك إلى أن ياخذ اللون الذهبي مع التقليب مرة واحدة .
* يقدم ساخنا مع الصوص.
شرح طريقة طريقة الصوص :
* في وعاء صغير نخلط جميع المقادير جيدا ونضعها جانبا
وبالهنا والشفا
هذه مقادير ل الكبدة الاسكندراني
المقادير:
1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا -
ملح . كمون - (3 ملاعق كبيرة خل -
فلفل حار (اختيارى) -
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم -
حلقات فلفل أخضر -
عصير ليمونة -
1/4 كوب زيت للتحمير .
الشرح طريقة طريقة:
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى البراد 1/4 ساعة
نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...
توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز