مشاركتي في مسابقه بلمتنا ينور مطبخنا تحت اشراف المشرفه بيلسان



السلام عليكم عملت لكم طبقين ان شاء الله ينالو رضاكم بس لا تضحكوعلى اول صوره اول مره اكتب على صوره الطبق الاول (العجه الاسبانيه) المقادير: 1- حبتين بطاطس مسلوق 2- طماطم مقطعه مكعبات 3- فلفل بارد مقطع 4- بصله واحده مقطعه 5- (4) بيضات 6_ (3) ملاعق دقيق 7- ملح _ فلفل اسود حسب الرغبه 8- زيت للقلي



الطريقه: تخلط جميع المقديرويضاف اليها البيض ويحمي الزيت ويوضع فيه الخليط بالمعلقه وعندما يحمر يرص ويقدم وانا اخترت الجرجير للتزين ممكن انتيلو حابه الخس ايه ما شرط

الطبق الثانى كفتة اللحم القادير: 1- نصف كيلو لحم مفروم 2- فنجان شاي بقصمات 3- فصين ثوم مهروس 4-ربع فنجان شاي زيت لو حابه ممكن تستخدمي زيت زيتون 5- ملح_ فلفل اسود كزبره على حسب الرغبه 6- زيت للتحمير مقادير الصلصه: 1- حبة طماطم 2- ملعقه صغيره معجون طماطم 3_ ملح حسب الرغبه الطريقه: نقوم بخلط جميع مكونات الكفته بحيث تتشكل لدينا عجينه وبعديها نقوم بلفها على شكل اصابه وترص في الصينيه وتترك لمده ساعه لضمان تماسكها وبعديها نحمره في الزيت وممكن تقدم على طول لو حابها كده وممكن تقدم مع صلصة الطماطم وطريقتها نقوم بتقطيع الطماطم ونقوم ببتقليبه على النار في قليل من الزيت وبعدها نضع قليل من الماء وبعد هرس الطماطم نضع معجون الطماطم والملح لازم يكون في ماء في الصلصه ونضع الكفته لين ما ينشف الماء وتصير صلصه


بالهناء والشفاء
موضوع مقدم من منتديات ديزاد (منتدى الحصريات)



©المشاركات المنشورة تعبر عن وجهة نظر صاحبها فقط، ولا تُعبّر بأي شكل من الأشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى©